Monday, May 2, 2011

Rott to the Er to the Dam


Back to business.
As I already mentioned, so much has happened. Wow.

Firstly, it seems like I'm having holiday all the time.
This week is fully off.

But lets go back to last week when my mum was here. We went to Den Haag for the weekend but didn't enjoy it.

So, after a Friday evening in the Hague it was enough (previous post here) and on Saturday we visited Rotterdam.
And no, it was not "rotten". 


I really enjoyed Rotterdam! First impression after leaving the train station was: MINI NEW YORK!
The city had a much more modern look than Haarlem and Amsterdam. It was also more of a shopping paradise than any other city in The Netherlands I've visited.
The overall look was just really...pleasant.


After walking around the city center we went down by the sea. We saw a water bus and "mummyyy, pretty pleaaase, let's go on that!"


The waterbus went so fast! It was so so so fun. The weather was so warm that it was lovely and refreshing to just stand outside on the deck and watch the views. Hair in the wind. Haha.


After our bus ride we went for a walk to the old town. The distances in Rotterdam felt so much longer than in Amsterdam. Maybe the main city, without the suburbs, is bigger? 


We ended up having dinner at the Finnish Seamen's church. The church was ever so nice. Lovely Finnish people, customer service at its' best, cozy atmosphere and laughs after laughs.
Got to know some Finnish truck drivers who were having a stop in Rotterdam.
Apparently they are allowed to give a ride and pick up hitchhikers! Who knows how I'm going to go back home in July... 


Rotterdam is definitely worth a visit!
Maybe I need to give Den Haag a new try, as Johannes really recommended it.

x
Linda

3 comments:

 1. Voi mäki tykkään Rotterdamista vaikka niin monet hollantilaiset (jotka tulee muualta kuin r'damista) tuntuu suorastaan vihaavan tuota modernia kaupunkia!! :(

  No modernihan se on sen takia kun sodassa se pommitettiin maan tasalle mutta musta on ihanaa mennä haistelemaan sinne sellaista "new york tunnelmaa" kun alkaa vanhat ja ahtaat pikkukaupungit kyrsiä!
  Ja todellakin kaikista mukavinta tehdä himoshoppailut siellä, ja sieltä kun pääse vielä sinne alexandriumiin(vai miten lie kirjoitetaankaan :D) missä on primarktit ym :)

  Ihanaa et kävit zeemanskerkilläkin! Itse kävin siellä viime joulumarkkinoilla ja oli tosi lämminhenkinen paikka :)

  mua kiinnostaa tosi paljon et miksi et tykännyt den haagista? ehkä mä voin antaa jotain vinkkejä? :)

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. heii anonymous!

  rotterdam on kyllä tooosi kivan oloinen kaupunki. pitää ehkä uudestaan mennä käymään vaihdon aikana, jos vaan ehtii. jännä miten moni vihaa sitä. moni mun kaveri ketä on vaihdossakin käyny sielä on sanonu ettei tykänny yhtään. weird.

  se on kyllä vähän harmi, että primark ja muut on sielä jossai reilun kymmenen kilometrin päässä! mäkin oisin niin halunu mennä primark shoppailuille, mutta ehkä hyvä ettei tullut mentyä..tulee aina napattua mukaan kaikkia parin euron juttuja joita ei lopulta käytäkään :D

  haagista en tykännyt, koska ranta-alue oli erittäin turistinen. tuntui kanarian saarilta tai bulgarian krääsämarkkinoilta, joten ei napannut. ehkä mukava spring break tyylinen mesta, mutta ei mikään dream beach. keskusta taas tuntui jotenki tosi harmaalta ja vaaralliselta. ihmisetkin näytti jotenki hurjan agressiivisilta. :D sielä oli kyl tapahtunu sinä päivänä jotain, kun käytiin. ambulanssit ja poliisit rajannu alueen siinä yhden ostoskadun päässä. ja yleisesti ne alueet, joilla satuin kävelemään vaikutti tosi dirty britain tyylisiltä. kaupunki näyttä ehkä vähän huonosti pidetyltä ja köyhältä... mutta kaverit taas sanoi, että vanha keskusta on upea. siellä ei tullut kai niin paljoa sitten pyörittyä. (mutta se mitä nähtiin, oli kyllä söpöä aluetta). kyllä me ratikalla kuljettiin joidenkin virastotalojen ohi, jotka näytti kyl kauniilta.

  anna ihmeessä vinkkejä haagista! voisin sieläkin uudestaan käydä, kerta taisin väärissä paikoissa piipahtaa ;-)

  oletko käynyt haarlemissa? suosittelen!:-)

  ReplyDelete