Monday, March 28, 2011

One, two, three - ACTION


Yet an other day hyping about the weather.
Today has been full of action.

We went on my virgin trip to Action with Vendela and Karen. The idea was to buy some aloe vera juice, which is 1,80€ for 1,5L! But some other wise people had also discovered the great deal and emptied the shelves leaving only the small bottles for us...well, we weren't happy but had to cope with it.
Because of our sorrow, we had to get something to make us happier again.
So, we decided we'd buy BARBECUES! 
..and have THE 1ST BBQ OF THE YEAR, MAN!

Obviously this wasn't enough and I had to buy two:
Yes..I can't wait to see how the pictures turn out. Oh that horror!

Plus, we bought some chalk and bubblessss.
Playtime, eh?

OH, and on our way to Action we discovered the erm...North-Haarlem -area. Own shopping center and all.
It looked like North-Haarlem was still stuck in the 90's life. A little behind, but who cares! Nice to go back in time once in a while.

linda
x

6 comments:

  1. Miten päädyit Hollantiin?
    Kuinka kauan oot asunut täällä ja ajattelitko pidemmäks aikaa jäädä?


    t. joku hollannista :D

    ReplyDelete
  2. Heippa "Joku Hollannista"!

    Päädyin Hollantiin, koska opiskeluni näin mahdollistivat. Tulin siis viettämään vaihtovuotta. Hollanti siksi, että saan täältä kaksoistutkinnon. Ei sen kummempaa syytä. Tulin elokuun lopulla ja lähtö lähestyy - heinäkuun alussa jälleen uudet tuulet! :)

    ReplyDelete
  3. kiitti vastauksesta :)

    mielenkiintoista lukea muiden kokemuksia :)

    Huomasin että olet INHOLLANDISSA, itse punnitsin pitkään mihinkä yliopistoon täällä haen ja lopulta päädyin toiseen ja nyt olen kuullut melkein pelkästää negatiivisia juttuja inhollandista, onko se niin kauheen huono sit?
    ku kävin tutustumassa ja olis vaikuttanu kyl ihan hyvälle.

    vai onkohan rotterdamin inholland vaan poikkeus :D

    ReplyDelete
  4. eipä mittään, kiitti kommentistasi!:)

    ootko itse tullu ihan opiskelemaan koko tutkinnon hollantiin, vai millainen on tarinasi?:)

    inhollandista on valitettavasti ollu kyl aika paljon negatiivisia juttuja mediassa tän vuoden aikana. varsinkin mun koulutusohjelmasta ja varsinkin tästä mun haarlemin kampuksesta (music and entertainment management). vaikea aina sanoa mikä on huonoa ja mikä hyvää...riippuu niin monista tekijöistä.

    mutta...haarlemissa meillä löytyy vaihtelevia opettajia, jotkut hyviä - toiset ei niin minulle sopivia. mikä täällä koulussa on ehkä huonointa on se, että aikataulut muuttuvat päivittäin. opettajat ei oikein itsekään tiedä missä pitäis olla ja milloin. kokeille asetetut päivämäärät vaihtelee ja kaikkialta tulee eri infoa. eli sekavaa organisointia. opetuksen taso yleisesti ottaen on, no, jaa...
    niinkuin yleisesti elämässä, mulle parhaiten toimii itseoppiminen. do it yourself and learn, read and learn. ei sitä tunneilla aina ne opettajien höpötykset mieleen painu. mut paha kysymys...
    mulle tää koulu on loppupeleis kyl toiminu ihan OK.
    plussaa tulee multa siihen, että on paljon presentaatioita, jotka on mun mielestä tällä alalla aika tärkeä juttu osata hallita. (jos vielä jaarittelen, niin niissä on kyl huonokin puoli, nimittäin suurin osa tehtävistä on ryhmätöitä ja itse oon kokenu ne aika epäonnistuvina toimintoina joka kerta. monesti tehtävät kasaantuu sen ahkerimman harteille, ja muut vähän tuntuu tekosyineen leijuvan mukana. eli saavat arvosanat for doing nothing.)

    nnoo, siinä liuta ajatteita. :D

    ReplyDelete
  5. Joo mä opiskelen koko tutkinnon täällä, miehen perässä muutin kun Suomesta oli vaikeempi löytää Hollantilaisen töitä ja ihan kivaahan täällä Hollannissa on asua :) Kolmatta vuotta nyt asun ja opiskelen, täällä R'damin suunnaalla.
    Löysin tän sun blogin ihan sattumalta ku etin Amsterdamista jotain tietoa googlettamalla :)
    Ku lukee tätä sun blogia niin tulee itelle sellanen olo että huhhuh miksi mä aina vaan oon kotona?!
    Mutta tuntuu siltä että ikinä ei ehdi kiertelemään missään ja olis niin paljon nähtävää....

    No aika samalta toi Inhollandin systeemi kuulostaa kuin munki koulu...mut sen puolesta en vois mitään valittaa että aikataulut ei olis pysyviä. Meille lyödään aina lukkarit käteen, aivan kuin yläasteella ja tunnit on aina sovitusti mutta opettajat kyllä välistä pistää vihastuttamaan. Ja ollaanhan tässä jo yliopisto-ikäisiä niin sekin pistää ihmetyttämään että meitä vartioidaan kuin jotain päiväkotilaisia. Nimilistat kerätään joka tunnilta ja jos joskus ei ilmesty tunnille niinsaattaa tulla syyttelevää spostia opettajalta ja syynätään missä olit ja miks..hohhoi!

    Joillakin tunneilla opettajien opettamistaidot ovat aivan luokatonta tasoa ja tuntuu että mitä ihmettä mä täällä edes teen mut sit toisena päivänä onki parempia opettajia ja sitä taas jaksaa sinnitellä.
    Kyllä sitä varmaan helpommalla pääsis jos Suomessa opiskelis mutta joskus elämä vie muualle...ja olenhan mä täällä kai paljon sellaisia juttuja oppinut mitä ei välttämättä Suomessa tulis opittua.

    Meilläki on KAIKKI työt (melkeen ainaki) ryhmätöitä, yritä siinä nyt jotain parin sivun esseetä kirjoittaa 5 hengen ryhmänä, wtf.
    Oikeesti mä en nauti ollenkaan noista ryhmätöistä ku se on just sitä että yksi tai kaksi tekee kaiken ja muut vaan lentää siivellä ja tuntuu ettei noista ryhmätöistä mitään opi ja sit muut aina hehkuttaa että wau ihanaa nää ryhmätyöt.
    :O

    Mut ihanaa kevättä Haarlemiin :)
    toivottavasti viikonloppuna olis se +20 mitä kaikki on hehkuttanu :D

    ReplyDelete
  6. Aa! Mukavaa. :) Mitä sä opiskelet?

    Kiva, että päädyit blogiin ja jätit kommentin! Hassua mitä reittejä pitkin porukka tänne eksyy.
    Joo, mä just puhuin tuosta kotiin jäämisestä parin kaverin kanssa toissapäivänä. Niin helposti jää kotiin, eikä tee asioita. Esim. joku ns. "perus" juttu kuin kävelylle/lenkille meno kaverin kanssa on yleensä huomattavasti mielekkäämpää kuin tietokoneen ruudun ihailu. Vaihto-oppilaana tulee kuitenkin varmaan tehtyä enemmän, kun on mielessä kokoajan aika - "pakko ehtiä käydä täällä ja tehdä sitä ja tätä ennen kuin lähtee", jne. Mutta jos muuttaa ihan asumaan asumaan, niin monesti ajattelee, että onhan sitä aikaa myöhemminkin vaikka kuinka. En mä Suomessa tainu näin ahkerasti asioita tehdä. :D Kannattaa kyl pistää time-management kuntoon ja tehdä pieniä ja suuria asioita, jotka kiinnostaa. Suosittelen kovasti. :)

    Oho, teillä onkin sit vähän tiukempi tuo tunneilla käyminen. Meillä taas tuntuu siltä, ett puolet luokasta tippuu heti ekan viikon jälkeen kursseilta pois ja käyvät aina silloin tällöin kun muilta menoiltaan ehtivät. (Suurin osa opiskelijoista työskentelee koulun ohella.) Löytyy meiltäkin opettajia, jotka pistävät nimilistat kiertoon, mutta heitä on harvassa. Moni opettaja kans aloittaa listakierrätyksen, mutta kolmannella oppitunnilla onkin jo unohtanut sen olemassa olon.

    Ryhmätyöjutuista ymmärrän kyl täysin mistä puhut! Samoja kokemuksia tosiaan löytyy... Meillä on käyny myös niin, että yritettiin potkia porukkaa pois ryhmästä, kun ei vaan toiminu. Opettaja sitten sanoi, että ei kun teidän pitää yrittää ryhmässä. Antakaa vielä last chance. Me oltiin annettu last chanceja vaikka kuinka monta kertaa. Opettajat niin painottaa, että pitää oppia tekemään työtä kaikenlaisissa ryhmissä, ja kyllä, niin pitää. Jossakin menee kuitenkin raja. Ei opetusmetodin kuuluis kannustaa siihen, että ryhmässä yksi tekee kaiken. Se antaa joillekin aivan vääriä (siipeilemisen) taitoja. Luulis, että koulun pitäisi valmistaa opiskelijaa työmaailmaan...ja oonkin miettiny, että kuinkahan moni tämän vuoden opiskelutoveri olisi saanu potkut vastaavanlaisella käytöksellä työelämässä. Aika moni, I reckon. :D
    Ehkä voi olla kulttuurillisia eroja paljon, jne...mutta jännä miten työmoraalit eri maissa vaihtelevat. Yleistystä, but I guess you get my point. :)

    Oho, +20! Kelit on kyllä suosinu Hollantia lähiaikoina. En ees muista millon viimeks olis ollu huono sää. Very nice. Mutta eikun samaa Rotterdamin suunnalle, oikein energistä kevättä ja nautinnollisia kelejä!:)

    ReplyDelete